Chokladcheesecake
Bottnen:
200-400 g maryland cookies
1 msk kakao
25 g smör
Fyllningen:
200 g mörk choklad (Odense mörka chokladknappar eller liknande)
300 g philadelphiaost
1 dl socker
1 dl vispgrädde
2 ägg
Bottnen:
Smula kakorna så fint det är möjligt. Tillsätt smält smör och kakao och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant. Förgrädda i 120 grader i 10 minuter.
Fyllningen:
Rör philadelphia och socker. Hacka chokladen och smält i micron. Blanda ned chokladen i ostmixen, tillsätt grädden under omrörning och kläck ner äggen ett i taget. Rör till en slät smet och häll sedan över kakbottnen i formen. Grädda helheten i 120 grader i 50 minuter. Fyllningen ska vara lös i mitten när den är färdiggräddad.
200-400 g maryland cookies
1 msk kakao
25 g smör
Fyllningen:
200 g mörk choklad (Odense mörka chokladknappar eller liknande)
300 g philadelphiaost
1 dl socker
1 dl vispgrädde
2 ägg
Bottnen:
Smula kakorna så fint det är möjligt. Tillsätt smält smör och kakao och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant. Förgrädda i 120 grader i 10 minuter.
Fyllningen:
Rör philadelphia och socker. Hacka chokladen och smält i micron. Blanda ned chokladen i ostmixen, tillsätt grädden under omrörning och kläck ner äggen ett i taget. Rör till en slät smet och häll sedan över kakbottnen i formen. Grädda helheten i 120 grader i 50 minuter. Fyllningen ska vara lös i mitten när den är färdiggräddad.