Flygande Ajvar

Kycklingfiléer
Steksmör
2 dl vispgrädde
3 msk Ajvar relish
2 msk tomatpuré
Körsbärstomater
2 dl riven ost
Kycklingkrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen, smöra en ugnssäker form och blanda grädde, Ajvar relish, tomatpuré och kryddan. Lägg kycklingen i formen och häll blandninen ovanpå. Skiva tomaterna, placera över innehållet i formen och toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter, gärna med täckande folie. Servera med ris.

Fiskgryta med potatis

400 g torskfilé
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 fiskbuljongstärning
Körsbärstomater
Fisk- och skaldjurskrydda
 
Skär fisken i medelstora bitar och dela tomaterna på mitten. Blanda alla ingredienser i en teflonkastrull, koka upp och låt puttra på svag värme tills fisken är genomkokt. Servera med kokt potatis, gröna ärtor och hackade ägg.


RSS 2.0