Sockerkaka
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och sikta sedan ned mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Rör ned det smälta smöret och grädden. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Drömmar
1.5 dl olja
100 g smör
3 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
3 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman olja, smör och socker. Tillsätt mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Rulla degen till kulor och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Detta recept är till 45-50 kakor.
Brittas frukt- och bärkaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1-2 tsk bakpulver
0.5 dl varm mjölk
Frukt eller bär
Potatismjöl
Sätt ugnen på 170 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ned mjöl och bakpulver, blanda om och tillsätt mjölken. Rulla bären eller frukten i potatismjöl och häll smeten tillsammans med bären eller frukten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.