Choklad- och nougattårta

Kakan:
50 g mörk choklad
100 g smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl kakao
2 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllningen:
2 msk starkt kaffe
0,6 pkt mjuk nougat
1 dl vispgrädde

Toppingen:
0,3 pkt mjuk nougat
50 g mörk choklad

Kakan:
Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen. Smält smöret tillsammans med grädde, mjölk och kakao och låt svalna. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker pösigt och rör ned smörblandningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ned i smeten tillsammans med den rivna chokladen. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i  25–30 minuter. Låt kallna och dela sedan kakan i två bottnar.

Fyllningen:
Pensla kaffet på de båda bottnarna. Smält nougaten i ett vattenbad, vispa grädden och blanda samman när nougaten har svalnat. Bred ut fyllningen mellan tårtbottnarna.

Topping:
Smält nougat och choklad i ett vattenbad och låt kallna. Bred ut toppingen försiktigt över kakan så att den inte rinner av. Låt stelna ett tag och servera!


RSS 2.0