Kanelbullar
Fyllning:
120-150 g smör
1.5 dl socker
3 tsk kanel
Pensling och garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Gör degen enligt receptet på kardemummabullar. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen mitt itu och kavla båda delarna på mjölat underlag till en rektangulär platta, cirka 30x40 centimeter. Rör samma ingredienserna till fyllningen och bred ut den jämnt över degen, rulla samman alltihop och skär den i jämnstora bitar. Lägg snurrorna i pappersformar eller på bakplåtspapper och låg jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
120-150 g smör
1.5 dl socker
3 tsk kanel
Pensling och garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Gör degen enligt receptet på kardemummabullar. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen mitt itu och kavla båda delarna på mjölat underlag till en rektangulär platta, cirka 30x40 centimeter. Rör samma ingredienserna till fyllningen och bred ut den jämnt över degen, rulla samman alltihop och skär den i jämnstora bitar. Lägg snurrorna i pappersformar eller på bakplåtspapper och låg jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.