Vaniljpannacotta
1 gelantinblad
3 dl grädde
3 msk socker
1 vaniljstång
Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljen, tillsätt sedan gelantinbladet utan att krama ur det och rör till en jämn smet. Häll upp i fina glas eller skålar, låt sedan svalna en aning och placera sedan i kylskåpet för att stelna, gärna över natten.
3 dl grädde
3 msk socker
1 vaniljstång
Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljen, tillsätt sedan gelantinbladet utan att krama ur det och rör till en jämn smet. Häll upp i fina glas eller skålar, låt sedan svalna en aning och placera sedan i kylskåpet för att stelna, gärna över natten.