Silviakaka

Kaka:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vatten och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Låt grädda i, 25-30 minuter. Det är bäst att låna kakan svalna innan glasyren tillsätts.

Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor

Smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Avsluta med att strö över rikligt med kokos.




Skriv något fint och gör mig glad:

Ditt namn


Din e-post (publiceras ej)


Din blogg


Vill du bli ihågkommen?


Din fina kommentar