Silviakaka
Kaka:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vatten och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Låt grädda i, 25-30 minuter. Det är bäst att låna kakan svalna innan glasyren tillsätts.
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor
Smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Avsluta med att strö över rikligt med kokos.
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i vatten och rör smeten slät. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Låt grädda i, 25-30 minuter. Det är bäst att låna kakan svalna innan glasyren tillsätts.
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor
Smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut den ljumna glasyren över kakan. Avsluta med att strö över rikligt med kokos.