Kladdkaka
100 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1.5 dl mjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Rör ihop alltsamman tillsammans med både äggen och mjölet. Smörj en form med löstagbara kanter och låt kakan gräddas i cirka 20 minuter. För en mindre kladdig kaka, grädda den på 150 grader i 30-45 minuter istället.
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1.5 dl mjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Rör ihop alltsamman tillsammans med både äggen och mjölet. Smörj en form med löstagbara kanter och låt kakan gräddas i cirka 20 minuter. För en mindre kladdig kaka, grädda den på 150 grader i 30-45 minuter istället.