Enkla maränger
3 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Tillsätt ungefär en tredjedel av sockret och vispa med en elvisp tills det har blivit ett fast och hårt skum (vänd skålen upp och ned för att försäkra dig om att det är färdigvispat: smeten ska stanna kvar i skålen). Vänd därefter försiktigt ned resten av sockret i smeten. Klicka eller spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper och låt gräddas mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Marängerna ska vara torra och lätta när de är färdiga.
1 dl socker
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Tillsätt ungefär en tredjedel av sockret och vispa med en elvisp tills det har blivit ett fast och hårt skum (vänd skålen upp och ned för att försäkra dig om att det är färdigvispat: smeten ska stanna kvar i skålen). Vänd därefter försiktigt ned resten av sockret i smeten. Klicka eller spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper och låt gräddas mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Marängerna ska vara torra och lätta när de är färdiga.