Limetårta
300 g mandelmassa
3 ägg
4 dl vispgrädde
1 lime (skal och saft)
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och separera äggvitorna från äggulorna. Rör ned äggvitorna i mandelmassan och häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter och låt sedan kallna. Vispa grädden hårt och rör ned florsocker, äggulor, limeskal och limesaft. Bred gräddblandningen på den kalla mandelmassekakan, ställ i frysen och låt frysa i 4 timmar innan servering.
3 ägg
4 dl vispgrädde
1 lime (skal och saft)
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och separera äggvitorna från äggulorna. Rör ned äggvitorna i mandelmassan och häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter och låt sedan kallna. Vispa grädden hårt och rör ned florsocker, äggulor, limeskal och limesaft. Bred gräddblandningen på den kalla mandelmassekakan, ställ i frysen och låt frysa i 4 timmar innan servering.